Ma rajtol a Kocsonyafesztivál – mutatjuk a részletes programot

Megosztás

Több éves kihagyás után a mai napon startol a Kocsonyafesztivál Miskolc belvárosában.

A háromnapos rendezvényen gazdag étel- és italkínálattal várják a vendégeket az árusok, a szervezők emellett számos kulturális programmal gondoskodnak a jó hangulatról, valamint a fesztivál részeként tartják meg a kétnapos régiségvásárt is, melynek a Hősök terén lesz a központja. Az Avasi Kvaterka révén a történelmi Avas (a Bortanya és a Rácz sor környéke) is fesztiválhelyszín lesz, ahol hangulatos jazz zene mellett élvezhetik a finom borokat és a különböző gasztroléményeket.

A sötétzölddel jelölt területen lesz megtartva a régiségvásár. Az interaktív térkép itt érhető el!

A fesztivál fő helyszíne a belváros, azonban máshol is zajlani fog az élet. A Szinva teraszon a gyerekes családokat és a művészeti attrakciók iránt érdeklődőket várják a szervezők, emellett különböző szervezetek civil sátrai fogadják az érdeklődőket, a Miskolci Egyetemen pedig tudományos és kreatív programok zajlanak majd.

Természetesen az idei Kocsonyafesztiválról sem hiányozhatnak a koncertek. Lesz egy színpad az Erzsébet téren, egy a Villanyrendőrnél, a fesztivál nagyszínpada pedig a Szent István téren kap helyet. Legutóbbi beszámolónk óta programváltozás történt, ugyanis Dr. Alban végül nem fog “rendelni” a fesztiválon, helyette a német tánczeneduó, a Groove Coverage lép fel a nagyszínpadon. A végleges programlistát alább mutatjuk.

A fesztivál ideje alatt útlezárásokra kell számítani a Hunyadi utca Polgármesteri Hivatal előtti útszakaszán, a Csizmadia köz 1. szám mellett, a Kandia utca 12 – 14. szám között, Kazinczy utca 4., illetve a Széchenyi utca 52. szám alatt. A villamosok életében is történik egy kis változás, ugyanis csütörtöktől hétfőig éjszakánként a teljes vonalon villamosok helyett villamospótló autóbuszok közlekednek. A részletekről itt írtunk.

Kiemelt kép: librarius.hu

Képek: kocsonyafesztival.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek